Sernik gotowany

Przepis na ten sernik znalazłam dawno temu w internecie. Od tamtej pory ewoluował. Krąży wśród rodziny i znajomych i wszyscy go uwielbiają. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje :)

Wpis ten jest swego rodzaju podziękowaniem dla Was. Za to, że ze mną jesteście. Za 24 000 wyświetleń. Dziękuję i proszę o więcej :)



Składniki:

  • 1 kg sera mielonego
  • 250 g cukru
  • 50 g masła
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • 50 g rodzynek
  • biszkopty lub biszkopt 
Sposób przygotowania:

Ser przełóż do garnka, dodaj masło, cukier, cukier waniliowy i jajka. Zmiksuj. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa będzie rzadka - trwa to około 10-15 minut. Nie przestawaj podgrzewać i powoli dodawaj proszek budyniowy, dodaj rodzynki. Ciągle mieszaj, aż pojawią się bąbelki. Odstaw z ognia. Na tortownicy rozłóż biszkopty (ewentualnie na upieczony biszkopt) i wylej na nie masę serową. Ostudź i włóż do lodówki do ostatecznego wychłodzenia.