Sałatka z tuńczykiem do pracy

Po moim powrocie z sierpniowego urlopu nad morzem stałam się zwolenniczką przygotowywania drugiego śniadania (a nawet obiadu) do pracy. Czasem zabieram owsiankę , czasem sałatkę . Dziś proponuję sałatkę z rybką, która fantastycznie syci i daje energię do dalszej pracy. Można przygotować wieczorem. Z apetytem zjedliśmy ją z mężem w pracy.



Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 200 g żółtego sera
  • 2 małe cebulki
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • pieprz
  • pieprz cayenne (ew. chilli)
Sposób przygotowania:

Cebulkę pokrój i zalej wrzącą wodą. Pozostaw na 3-4 minuty i odcedź. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce. Kukurydzę i tuńczyka osącz z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw pieprzem i pieprzem cayenne.