Ekonomia - Gastronomia: Jedz lepiej i wydawaj mniej





Jak jeść? Jak gotować? Jak oszczędzać? Jak przywrócić kuchni właściwe miejsce w samym sercu rodzinnego domu? Jak planować posiłki, tak by się zbytnio nie napracować? Jakie półprodukty mogą nam się przydać? Na te i inne pytania odpowiadają autorzy "Ekonomii-Gastronomii", Allegra McEvedy i Paul Merrett.

Na początek troszkę nas pouczają - jak wyposażyć kuchnię, jakie zapasy warto mieć pod ręką, jak przechowywać, jak planować... a później... same pyszności :)

Łopatka wieprzowa jako danie i jako półprodukt, a z niej możemy przygotować: kanapkę z wieprzowiną, lazanię, gnocchi po rzymsku... Raz pieczemy mięsko, a kilka dni tylko z niego korzystamy zachwycając najbliższych.

Książkę polecam wszystkim zapracowanym, zabieganym, ceniącym własny czas :)