Słodkie masło bananowe

Na wspomnianym kilka dni temu kursie zdrowego odżywiania prowadzący, Tomek Guliński, zaprezentował nam szybki przepis na przepyszny "szybki smalczyk bananowy". Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika z lodówki. W odróżnieniu od klasycznej kostki masła łatwo się rozsmarowuje (dzięki dodatkowi banana i sklarowaniu). Gorąco polecam, gdyż smakuje wszystkim: trzylatkom, trzynastolatkom i trzydziestolatkom :)


Składniki:


  • 1 kostka masła
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g rodzynek 
Sposób przygotowania:

Rodzynki wypłucz i namocz w zimnej wodzie. Pozostaw na około 1 godzinkę. Masło roztop w garnku, dodaj starte na tarce banany. Wymieszaj i dodaj osączone rodzynki. Wymieszaj i przelej do miseczki. Po ostygnięciu przechowuj w lodówce.