Słodkie masło bananowe

Na wspomnianym kilka dni temu kursie zdrowego odżywiania prowadzący, Tomek Guliński, zaprezentował nam szybki przepis na przepyszny "szybki smalczyk bananowy". Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika z lodówki. W odróżnieniu od klasycznej kostki masła łatwo się rozsmarowuje (dzięki dodatkowi banana i sklarowaniu). Gorąco polecam, gdyż smakuje wszystkim: trzylatkom, trzynastolatkom i trzydziestolatkom :)


Składniki:


  • 1 kostka masła
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g rodzynek 
Sposób przygotowania:

Rodzynki wypłucz i namocz w zimnej wodzie. Pozostaw na około 1 godzinkę. Masło roztop w garnku, dodaj starte na tarce banany. Wymieszaj i dodaj osączone rodzynki. Wymieszaj i przelej do miseczki. Po ostygnięciu przechowuj w lodówce.




Komentarze

  1. o Tomek Guliński gotuje rewelacyjnie , ja tysiąc lat temu pamiętam Tomka z Tęczowej doliny , stare dzieje ,a te masło tez robiłam , nawet chyba mam na blogu
    pozdrawiam
    Alicja z Kuchni Alicji

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tomek jest jedyny w swoim rodzaju - miałam ochotę po kursie zdrowego odżywiania zapakować go do walizki i przemycić do domu :)

      Usuń
    2. ja z moja siostrzenicą mam tak samo:D
      Moja siostrzenica pierwszy raz widziała tomka jak miała 3 latka(Tomek napisał nawet wiersz o moim skarbie:D)Teraz Skarbulek, właśnie dziś skończył 23 lat

      Usuń

Prześlij komentarz