Sałatka pierożkowa

Sałatka, która spokojnie może stać się samodzielnym daniem. Mamy w niej i węglowodany, i białko.
Jest trochę kwaśna, trochę słodka, dlatego też, Moi Mili, podzielicie się - na jej gorących zwolenników i zdecydowanych przeciwników. Troszkę smakowo kontrowersyjna, ale warta spróbowania.



Składniki:

1 opakowanie pierożków tortellini
20 dag szynki konserwowej
1 puszka ananasów
4-6 ogórków konserwowych
majonez

Sposób przygotowania:

Pierożki ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą i skrop olejem. Wymieszaj, aby się nie skleiły.
Szynkę i ogórki pokrój w kostkę, ananasy na drobne cząstki.
Wymieszaj przygotowane składniki sałatki z majonezem (u mnie 4 łyżki). Schłódź przed podaniem.