Cynamonowa granola - na dobry początek

Moja cynamonowa granola codziennie czeka na mnie wraz z poranną kawą. Smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jogurtem, jak i kefirem. Można ją podjadać jako przekąskę. Słodycz suszonych owoców i miodu przekonuje do niej także dzieci. Moja niespełna trzyletnia córcia od kilku dni woła na śniadanko "płatki z mlekiem":)





Składniki:


  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • 1 szklanka otrębów owsianych
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag pokrojonych suszonych moreli
  • 10 dag pokruszonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 łyżki oliwy (najlepiej z oliwek)
  • 1 szklanka miodu


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki granoli smażymy na małym ogniu w głębokiej patelni. Cały czas mieszamy, aż nabierze złotego koloru i zacznie bosko pachnieć. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku.